vineri, 28 septembrie 2012

Ai o inima nemultumita?


Pentru ca, din pacate, ne confruntam deseori cu aceasta problema sufleteasca - nemultumirea sau intristarea (eu sunt o mare specialista la acest capitol:), si fiindca am dat din intamplare (de parca ar exista intamplare!:) de un articol minunat, vreau sa vi-l impartasesc, astfel ca puteti gasi mai jos traducerea din engleza:

...O  gura care carteste il intristeaza deosebit de mult pe Dumnezeu pentru ca arata nemultumire fata de El.
Psalmul 106 spune ca unul dintre motivele pentru care Dumnezeu i-a trimis pe israeliti in pustietate a fost faptul ca acestia ”carteau in corturile lor” (v. 25, 26). Acest lucru are consecinte serioase... 


1. Este un chip al celui rau

Ingerul Lucifer a fost cel dintai care a cartit. Caderea sa din rai a fost un rezultat al nemultumirii sale fata de propriul ”statut” si de dorinta de a fi ca si Dumnezeu. Burroughs (autor al cartii Rarul diamant al multumirii crestine) scrie:
"Diavolul este cea mai nemultumita creatura din lume, adica este cea mai mandra si cea mai nemultumita, si cea mai deprimata, mai trista creatura. Astfel,  cu cat mai multa nemultumire avem in noi, cu atat mai mult duh al celui rau avem."


2. Este contrar cu firea, cu statutul nostru in fata Domnului

Suntem fii si fiice ale Tatalui ceresc care ne iubeste, si madulare ale trupului lui Hristos. Cand ne vaicaram si ne plangem de orice fleac, ne dezicem de pozitia noastra pretuita, de copii ai Imparatului ceresc.
Suntem fiii si fiicele Imparatului Cerului, si totusi suntem atat de nelinistiti si tulburati si afectati de orice lucrusor care ni se intampla? De parca fiul unui Imparat ar plange din toate puterile ca este nenorocit pentru ca si-a pierdut o jucarioara; ce lucru nevrednic ar fi acesta! La fel si noi: tipam ca din gura de sarpe la orice fleac! Si totusi, suntem fii de Imparat, si, avand aceasta relatie cu Dumnezeu, il dezonoram prin vaicareala noastra! De parca El nu ar avea destula intelepciune, sau putere, sau mila pentru noi.

3. Este opusul rugaciunii.

In timpul rugaciunii, noi stam in fata Domnului cu cereri si cu laude si recunostinta, pentru a ne apropia de el, dar cand cartim, ne plangem si mormaim nemultumiti, intoarcem rugaciunea pe dos si ne tot repetam toate lucrurile pe care nu le primim, sau tot ce Dumnezeu nu face - ceea ce noi credem ca ar trebui sa faca.

"Prin cartire se anuleaza orice rugaciune, pentru ca aceasta dintai este contrara cu rugaciunea pe care o faci catre Domnul. Cand te rogi Domnului, il recunosti ca stapan, si esti acolo  pentru a te incredinta Lui."

4. Este o simpla pierdere de timp.

Nu ne ajuta cu absolut nimic. Cartirea creste stresul personal si este total enervanta si teribil de nesuferita de ascultat.

"De cate ori, barbatii si femeile, cand sunt nemultumiti, isi lasa gandurile sa zboare, si tot sapa si tot inoata prin nemultumirea lor si isi pierd timpul in van, cheltuind ore in sir, fiind munciti de candurile cartitoare."


5. Inghite binecuvantarea milei inainte ca aceasta sa apara.

Daca ravnesti cu nemultumire un anumit dar de la Dumnezeu (sa zicem, o marire de salariu) atunci cand aceasta vine, nici nu vei mai fi multumit de ea, ci din contra, o vei risipi. Ravnirea unei binecuvantari o poate transforma intr-un blestem idolatru.

"Nemultumirea si cartirea mananca bunatatea si dulceata unei binecuvantari, inainte ca ea sa vina. Daca Dumnezeu ar da o binecuvantare, la care noi ravnim si lipsa careia ne face nemultumiti, multumirea si bucuria binecuvantarii sunt roase si stricate inainte ca aceasta sa vina. Sunt multe lucruri pe care le dorim in vietile noastre si despre care credem ca ne vor face fericiti daca le-am avea, si totusi, cand vin, nu ne gasim nici o fericire in ele, ci din contra, se dovedesc cele mai grele cruci si dureri pe care le-am avut vreodata, si  aceasta, pentru ca inimile noastre ne ramasesera in acele lucruri (in loc sa fie cu Dumnezeu, n.t.) inca inainte sa le avem. "

6. Agraveaza suferintele si durerile.

O atitudine cartitoare in timpul unei suferinte poate doar sa o creasca. A avea o atitudine negativa in mijlocul unor circumstante placute sau mediocre ne otraveste inima noastra si pe a celorlalti, si cat de mult creste durerea daca acest duh negativ care ne copleseste continua sa existe si atunci cand apar niste circumstante mai dificile!

"Aceasta nu ne inlatura in nici un caz suferintele noastre, ci din contra, daca acestea continua, devin din ce in ce mai grele si mai rele, pentru ca o inima nemultumita este o inima mandra, iar o inima mandra nu isi va da jos panzele atunci cand vine furtuna. Daca un marinar, atunci cand vine furtuna este mandru si refuza sa dea jos panzele, dar e nemultumit de aceasta furtuna, este situatia sa mai buna pentru ca este nemultumit si nu isi va da jos panzele? Il va ajuta acest lucru?"

7. Poarta costumul fara speranta al pesimismului.

Aceasta inseamna pur si simplu ca pesimismul consistent nu este deloc pe aceeasi linie cu credinta si puterea schimbatoare de viata a Cuvantului Domnului. Exista un optimism inerent in evanghelii care produce speranta, dragoste, bucurie, pace, etc. Porunci pozitive ca, de exemplu, "bucurati-va in Domnul", si "dati multumire" Lui intru toate, si porunci negative ca, de exemplu, "nu te teme", "nu carti", toate arata ca exista un optimism deosebit in viata crestina care ar trebui sa dea "aroma" personalitatii unui crestin.


sursa articolului si a imaginii: A Wise Woman Builds Her Home

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu